KLiC Data Entry and Data Management Era Questions

 

KLiC Data Entry and Data Management

Knowledge Check

1. Data is a __________ of values or information.

Ans. Collection

2. Which of the following options broadly come under the term 'Data Entry?'

Ans. Enter & Update

3. Identify the basic skills of a Data Entry Professional.

Ans. Listening, Understanding

4. Identify the process of converting an audio file into text format.

Ans. Transcription

5. Which of the following factors effect your Typing speed?

Ans. Organised workspace, Posture

6. Using shortcuts for entering data affects your efficiency negatively.

Ans. False

7. Identify the online typing test tool that helps you to evaluate your typing accuracy and speed.

Ans. Typing Master

8. Typing test is generally calculated per ___________.

Ans. Minute

9. Identify the technique that enables you to type faster.

Ans. Touch Typing

10. In touch-typing, we use _______ fingers.

Ans. 10

11. Identify the finger name from the following options.

Ans. D

12. In touch typing, your fingertips should rest on the _______.

Ans. Home row

13. The positions of the index fingers on the home rows are ____ and _____ keys.

Ans. F,J

14. State whether the following statement is true or false. The position of the thumbs on a keyboard is the spacebar.

Ans. True

15. The alphanumeric group of keys contains which of the following keys?

Ans. Letter Keys, Number keys, Symbol keys

16. State whether the following statement is true or false. You do not require to know proper keyboarding techniques to type faster.

Ans. False

17. Which of the following options are called the Control keys?

Ans. Ctrl, Alt, Esc

18. Which of the following key is used as a modifier key?

Ans. Shift

19. What is the main input device used by all computers?

Ans. keyboard

20. Which finger do we use to type the M key in the bottom row of the keyboard?

Ans. Right index finger

21. State whether the following statement is true or false: You should always go back to the Home Row position after you type each alphabet on the keyboard.

Ans. True

22. In which row on the keyboard can you find the comma key?

Ans. Bottom Row

23. In the Num Pad of your computer keyboard, the keys are designed to function as a small ________________.

Ans. Calculator

24. What is the full form of Num Pad?

Ans. Numeric keypad

25. The word 'Tab' comes from the word ________, which means data in a tabular form.

Ans. tabulate

26. State whether the following statement is true or false. Kruti Dev and Devlys are non-Unicode fonts.

Ans. False

27. Identify the online text converter tools for Kruti Dev and Devlys.

Ans. Mangal, kokila

28. Which of the following fonts is popular among book publishers and DTP units?

Ans. Shree Lipi

29. What is the complete form of ISM in fonts?

Ans. Intelligent Script Manager

30. ISM supports ___________ data and __________ type fonts.

Ans. UNICODE, Open

31. Identify the websites from where you can download calligraphic fonts.

Ans. fontmeme.com, fontgate.com

32. Select the key responsibilities of a data entry professional.

Ans. Entering Data, Duplicating Data, Updating Data

33. State whether the following statement is true or false. Data Automation is the process of uploading, handling, and processing data manually.

Ans. False

34. Select the correct benefits of Zoho forms.

Ans. Mobile Friendly, Free of Cost

35. To directly access the Zoho Forms website, which of the following links has to be entered into the browser address bar?

Ans. zoho.com/forms/

36. Please select the option that enables you to create survey forms or question sets with easy-to-use templates.

Ans. Survey Monkey

37. __________ is the application for designing data entry forms and creating paperless office software without any programming.

Ans. Kamisha soft

38. Grammarly is powered by _______________.

Ans. Artificial Intelligence

39. Grammarly Premium offers which of the following features that are not available with the free version?

Ans. Plagiarism check , Tone Adjustments

40. Under which tab in the Excel ribbon do we find the Excel form option?

Ans. Formulas

41. You have the option to add the Excel form to the _________ in an Excel spreadsheet.

Ans. Quick Access Toolbar

42. Suppose you want to convert a selected range of cells into an Excel table. Which of the following tab refers you to the 'Table' option?

Ans. Insert

43. If you want to find and sort the records with a particular attribute in an Excel form, which of the following option will you use?

Ans. Criteria

44. In a Google Form, where can you mention the purpose of creating the form?

Ans. Form Description

45. You would like to introduce an image into a Google Form. Which option should you click on?

Ans. Insert Image

46. If you need to insert a section in the form with the same kind of questions and options as the previous one, you can simply click on the _______________ icon.

Ans. Duplicate

47. If you feel that a section in the form is mandatory for the receivers to fill, which option can you toggle on?

Ans . Required

48. In order to select a color or the theme of the form as per our wish, we can click on the _____________ option.

Ans. Customise theme

49. Identify the options that will help you become a deserving data entry professional.

Ans. Strong Knowledge of databases, Good Typing Speed , Language Proficiency

50. Which type of data entry is used in this picture?

Ans. Image assisted data entry

51. Suppose you want to scan your educational documents and store them digitally. Select the option that defines this operation.

Ans. Document Capture

52. Select the image resizing tools from the options.

Ans. Adobe Photoshop , Ms-Paint , GIMP

53. Which punctuation mark acts as the separator in the data validation list in MS Excel?

Ans. Comma

54. This kind of tool reduces the file size of any document and thus makes it easier to share online. Identify from the following options.

Ans. File Compression Tool

55. State whether the following statement is true or false. You can compress any kind of file into a ZIP file. A ZIP file often reduces the file size without hampering the quality.

Ans. True

56. State whether the following statement is true or false. You can get the option to merge documents inside the 'Text' group of the 'Insert' tab in MS Word.

Ans. True

57. Select the applications that enable us to sign a document digitally.

Ans. Adobe Acrobat Reader , Ms-Word , Ms-Excel

58. To import data in an Excel sheet, which tab do you need to go to?

Ans. Data

59. Which pane opens when you paste the data source URL and click 'Ok'?

Ans. Navigator

60. What is the location of the 'From Web' option?

Ans. Data Tab

61. State whether the following statement is true or false. You can add all the tables from a webpage to an Excel sheet at once.

Ans. False

62. Identify the way by which you protect a document in MS Word.

Ans. File> Info> Protect Document> Encrypt with Password

63. Identify the complete form of the abbreviation PDF.

Ans. Portable Document Format

64. PDF is the universal file format for documents. It is developed by _______.

      Ans. Adobe Inc.

65. Identify the complete form of the abbreviation PDF.

Ans. Portable Document Format

66. PDF is the universal file format for documents. It is developed by _______.

Ans. Adobe Inc.

67. State whether the following statement is true or false. If you compress a PDF file, the quality of the image in it gets reduced.

Ans. False

68. State whether the following statement is true or false. To convert a PDF file to Google Docs, you need first to upload it to Google drive.

Ans. True

69. Identify the name of the authentic PDF reader manufactured by Adobe Inc.

Ans. Adobe Acrobat Reader

70. Select the software that helps you to convert an Excel file to a PDF document online.

 Ans.  Soda Pdf

71. Identify the complete form of a CSV file.

Ans. Comma Separated Value

72. State whether the following statement is true or false. A CSV file is a plain text file that stores comma-delimited data in a tabular format.

Ans. True

73. Identify the ideal format to publish a PDF file as an E-book.

Ans. An ePUB file

74. Select the complete form of the abbreviation ePUB from the options.

Ans. Electronic Publications

75. What is the complete form of JPG as an image file format?

Ans. Joint Photographic Expert Group

76. Suppose, you want to create a file in Microsoft Word and then open it in another word processor, such as Apple Pages or Google Docs. Which file format helps you do that?

Ans. .RTF format

77. Which of the following option helps you extract textual data from scanned documents or digital images?

Ans. .OCR format

78. What is the complete form of the abbreviation OCR?

Ans. Optical Character Recognition

79. Which of the following options are input devices to a computer?

Ans. Keyboard, Mouse, Scanner

78. A _________ is an organized collection of structured information, or data, typically stored electronically in a computer system.

Ans. database

79. Identify the options that are constituents of data entry tasks.

Ans. Electronic Data Processing, Typing, Data Transcription

80. State if the following statement is true or false. The most common data entry task is copy-pasting data from source to database.

Ans. True

81. Choose the major components of data entry tasks from the options.

Ans. Data tagging, Data cleansing, Data annotation

82. _________ allows users to organize information more efficiently by associating pieces of information.

Ans. Data tagging

83. State if the following statement is true or false. Data annotation labels the data in various formats like text, video, or images.

Ans. True

84. A huge amount of data is also called ________.

Ans. big data

85. Identify the options which help in processing a large amount of data.

Ans. 

86. A pharmacy uses this technique to extract data for medicines billed in sales and automatically calculates stock left for those relevant items. Identify the option that defines this phenomenon.

Ans. Data capture

87. Identify the data capture tool from the given options.

Ans. Docparser

88. Identify the technologies that are used for data capture.

Ans. OCR,ICR,Barcode

89. What is the complete form of OMR?

Ans. Optical Mark Recognigition

90. __________ is the process of collecting and storing data over some time in different systems or environments.

Ans. Data logging

91. The collection and manipulation of electronic data to produce meaningful and machine-readable information are known as _________.

Ans. Data Processing

92. State if the following statement is true or false. The correction of inaccurate and inefficient data in a dataset is called data cleansing.

Ans. Ture

93. In MS Excel, you will find separate _________ for individual sheets, at the bottom of the window.

Ans. tabs

94. In an MS Excel workbook, what are each of the grid-based boxes called?

Ans. cells

95. Which icon can you click to open a new tab in MS Excel?

Ans. Plus 

96. You can use the option _______________ to change the size of the text in a cell.

Ans. Font Size

97. Which out of the following are alignment options available in MS Excel?

Ans. Align Middle, Align Centre, Align Text Right

98. In which window can you get the check box for the Superscript option?

Ans. Format Cells 

99. We can use the _____________ key to move over to the next cell in MS Excel.

Ans. tab

100. What shortcut key should you use to move from cells in the right to the ones on the left in MS Excel?

Ans. Shift +Tab 

101. Suppose you are editing text in a cell. Which key will you use to directly move to the cell below?

Ans. Enter

102. You can use the shortcut key _________________ to move upwards in a sheet.

Ans. Shift + Enter

103. What is the shortcut key for reusing the same data in more than one cell, once the original cell is selected?

Ans. Ctrl + D

104. Which option helps you to set the format of the cell content you want?

Ans. Format Cells

105. You have to make the decimal place _________ in order to remove a decimal from the selected cell.

Ans. Zero

106. From where can you change the width of the cells?

Ans. Column Bar

107. State if the following statement is true or false: PDF documents let you allow to edit the texts or images in them.

Ans. False

108. Under which tab do you get the option to add bullets to your documents?

Ans. Home

109. State if the following statement is true or false: When you convert a PDF file to a word file, you get the exactly formatted copy of your document in the word file.

Ans. False

110. State if the following statement is true or false: Once you add a bullet for a line and hit enter, the following line automatically adds another bullet at the beginning of the line.

Ans. True

111. What is the function of Ctrl + B in Ms-Word?

Ans. It makes the selected text bold

112. What is the complete form of the abbreviation WPM?

Ans. Words Per Minute

113. The ______ group under the Home tab represents the Change case option.

Ans. Font

114. Which of the following option stands true for the option 'Sentence case' in MS Word?

Ans. It capitalizes the first letter of each sentence

115. Which one is an example of spreadsheet software?

Ans. Ms Excel

116. Which software can be used for giving presentations?

Ans. Ms PowerPoint

117. Identify the function of an internet browser on a computer.

Ans. Viewing Web Pages

118. The shortcuts that appear on the Desktop are called ________.

Ans.  Icons

119. Identify the most important skills that you think are needed for Data Entry operator jobs.

Ans. Typing Speed, Computer Skills, Written Comprehension

120. State if the following statement is true or false: The default text entry in a cell in Excel starts with a capital letter.

Ans. False

121. Which of the following options stand true as a freelance job portal?

Ans. Fiverr, Upwork

122. Data is a collection of values or information.

Ans. True

123. What are the kinds of data from the following?

Ans. Quantitative, Qualitative

124. In the world of business, what decisions can be made based on relevant data?

Ans. Financial

125. Even small __________ can hold very important information for a business.

Ans. nuggets of data

126. Select the image which does not seem relevant to data regarding a business decision.

Ans. A

127. A __________ is a well-organized way of maintaining and tracking all data related to something.

Ans. database

128. Which versions can we keep our data stored in?

Ans. Soft copy, Hard Copy

129. Select which of the following steps are important for maintaining data on a digital platform.

Ans. Label new data properly, Make data accessible to team members,Maintain a logical 
folder system

130. Which tool can be used for great data management?

Ans. Ms Excel 

131. Metadata is data about __________.

Ans. data

132. Which option sums up the brand presence and brand visibility in Facebook or Instagram?

Ans. Social Media Marketing

133. Why do we need data analysis?

Ans. To represent data in charts,To identify the target audience for a business, 
It helps the management take informed decisions

134. Identify the data collection technique used to assume the winning probability of two teams in a cricket match.

Ans. poles

135. State whether the following statement is true or false: Although data is a valuable asset for a company or organization, it does not serve any purpose until analyzed or processed to get the desired results.

Ans. True

136. Select the correct option(s): Data collection methods can be classified in the following ways

Ans. Primary Data Collection , Secondary Data Collection

137. State whether the following statement is true or false. Businesses and management can deduce quality information by data validation.

Ans. False

138. Which of the following is the main point of difference between primary data and secondary data?

Ans. The primary data is much more reliable than secondary data because it is collected directly from respondents

139. State whether the following statement is true or false. The raw data that is collected from the place of origin is known as primary data.

Ans. True

140. Which of the following statements is true about data in research?

Ans. The data used for research can be quantitative as well as qualitative

141. State whether the following statement is true or false. Qualitative data collection methods do not rely on numbers or historical data but depend on the feelings or emotions of the researcher.

Ans. True

142. Suppose you have downloaded an application from the Google Play Store. You like it so much that you have given it a five-star rating. Which of the following types of data collection methods is the company using?

Ans. Surveys

143. What is the first thing you should do after downloading an Excel file into your computer?

Ans. Save as to rename

144. When we save an Excel file, we have the _____as a backup.

Ans. Origional Data

145. You need to create a copy of an Excel sheet. You have right-clicked on the sheet tab. Which option should you select next?

Ans. Move or Copy...

146. Which checkbox do you see in the Move or Copy... window in an Excel sheet?

Ans. Create a copy

147. ______________ of data is of utmost importance whenever you are analysing data.

Ans. Accuracy

148. Which option should you select to remove extra rows from an Excel sheet after selecting and right-clicking on them?

Ans. Delete

149. Extra informative rows at the top of an Excel sheet full of data can hinder us from sorting or ______________ the data correctly.

Ans. Filtering

150. Which of the following hinders us from analyzing data from an Excel sheet?

Ans. Double Headers, Merged cells

151. In Excel sheets, what should we do if the headers of columns of data are not self-explanatory?

Ans. Rename headers

152. To check whether there are any footnotes in an Excel sheet, which menu tab should we go to?

Ans. Page layout

153. Identify the options which give a tool that is commonly used in data entry professions.

Ans. Spreadsheets, Wordprocessors

154. Choose the option that gives an example of a powerful software that data entry operators use.

Ans. Typeform

155. Microsoft Excel helps you to _________, organize and access data in a spreadsheet.

Ans. Record

156. Identify if the following statement is true or false. Excel XP creates an exclusive file called the workbook or spreadsheet. State if this sentence is true or false.

Ans. True

157. Identify the options that give some spreadsheet elements.

Ans. Title Bar, Column Headings

158. Identify the formula that fetches you the current date in an Excel cell.

Ans. Equal to Today()

159. Identify if the following statement is true or false. You cannot change the default decimal places for a number in Excel.

Ans. False

160. Which formatting option will you choose to convert a column of the same numbers into a number series?

Ans. Fill series

161. When inserting a row or a column in an Excel worksheet, the row or column gets inserted right before the selected row or column.

Ans. True

162. The default row height of an Excel cell is _________ pixels.

Ans. 20

163. Which of the following options is used to quickly access the commonly used commands and tools in MS Word?

Ans. Tool bar

164. To indent the first line of a paragraph, you put your cursor at the beginning of the paragraph and press the _______ key.

Ans. Tab

165. Identify the function of the shortcut 'Ctrl+I.'

Ans. Italic

166. Which of the following option enables us to send the same letter to different persons?

Ans. Mail Merge

167. Identify the format of the document which uses slides.

Ans. Microsoft PowerPoint Presentation

168. The technique that involves the conversion of raw data into useful information is called _________.

Ans. Data Analaysis

169. Suppose you have sales data and want to calculate a company's total income based on the sales data. Which of the given Excel formula may you use to do the calculation?

Ans. equal to sum()

170. State whether the following statement is true or false. You can hide and unhide rows and columns in an Excel spreadsheet.

Ans. True 

171. The _________ function is a worksheet function that adds all numbers in a range of cells based on one criterion.

Ans. SUMIF

172. A graph that uses vertical bars to represent data is called a _________.

Ans. Bar graph

173. Which of the following options will you choose to find the relationship between two quantitative variables?

Ans. Bar Graph

174. Which of the following options does data analysis involve?

Ans. Data Cleaning

175. State whether the following statement is true or false. Data analysis is essential in today's business world since it helps businesses make more informed, scientific decisions and run more efficiently.

Ans. True

176. State whether the following statement is true or false. Bar graphs are also called Clustered column charts.

Ans. True

177. Identify the Pie chart from the following options.

Ans. C

178 Google Data Studio or GDS is a free cloud-based __________ tool in the digital industry.

Ans. Business intelligence

179 If you have a GDS report of your own and want it featured on the GDS website, which option should you click?

Ans. Submit your report

180 Which of the following details will you have to provide in order to work with GDS if you are not signed into your Google account?

Ans. Google Password, Google Username

181 Which option under the Create button can you use to test multiple visualizations on your datasets before inserting them directly into your GDS report?

Ans.  Explorer

182 Which of the following options are available on the GDS homepage on the left panel?

Ans. Recent, Bin

183 Which of the following options are available under the Help dropdown menu in GDS?

Ans. Product overview, Report gallery

184 From which option can you set the Developer Options in GDS?

Ans. Settings

185 __________ provide the structure of the fields you can use to create your reports in GDS.

Ans. Data Source

186 Data sources use __________ to fetch your data from a specific platform or a product.

Ans. Connectors

187 Select the connectors that GDS may use in data sourcing for your report.

Ans. My SQL Server, Google Ads

188. Which option do you have to click in Google Data Studio to insert a control into a report?

Ans. Add a control

189. Which of the following options will you get in the Add a control dropdown menu in a GDS report?

Ans. Fixed Sized list, Tick box, Slider

190. A __________ option in a GDS report gives you all the possible options to choose under that category if you click on the downward arrow icon.

Ans. Drop-down list

191. You can choose to __________ your data in a Google Data Studio report based on the dropdown list control.
Ans. Filter

192. Which control in a GDS report provides an already 'dropped-down' list to the user?
Ans. Fixed-sized list

193. Which option is used to get complete control or input from the user in the dashboard or report in GDS?

Ans. Advanced filter

194. Which of the following options are available in the Advanced filter control dropdown menu in a GDS report?
Ans. Contains, In

195. What is the full form of Regex in a GDS report?

Ans. Regular Expressions

196. Under which dropdown menu will you find the Regex option in a GDS report?

Ans. Advanced filter

197. In the 'Sharing with others' dialog box in GDS, which are the available options to share the report with others?

Ans. By name, by email ID’S

198. Which button should you click in a GDS report that will open up the 'Sharing with others' dialog box?

Ans. Share

199. What are the two tabs in the 'Sharing with others' dialog box in a GDS report?

Ans. Add people, Manage access

200. In the dropdown menu for the Add people tab in 'Sharing with others' dialog box, what are the two options available?

Ans. Can view, Can edit

201. What is the checkbox that is present in the Add people tab of the 'Sharing with others' dialog box for a GDS report?

Ans. Notify people

202. Under which tab can you find the entire link for a GDS report that can be shared with others?

Ans. Manage Access

203 What do you have to add at the end of the GDS report link in the address bar of your browser for it to become a template for other users?

Ans. /preview

204. Select from the given options those that are available under the 'Share' option in a GDS report.

Ans. Get Report link, Download Report, Invite People

205. Through which option under the Share option in a GDS report can you send an email to specific people at a pre-decided and specific time?

Ans. Schedule email delivery

206. Once you have filled the email IDs of specific people and the time at which you want to send a mail to them in the Schedule email delivery window, which button should you click to finalize it?

Ans. Schedule

207. Which option do you have to select in Google Drive in order to create a document?

Ans. New

208. From where can you edit the default title in a Google Doc?

Ans. Title bar

209. You have entered a text in Google Docs and you would like to format it as a title. From which dropdown menu can you set that formatting option?

Ans. Style

210. In Google Docs, which icon helps you to make your selected text bold?

Ans. B (Bold)

211. From which option can you reduce the size of a selected text in Google Docs?

Ans. Font Size

212. Which application from Google works in a similar manner as MS Excel?

Ans. Google Sheets

213. In order to extend your selected column range towards the right, you have to press the _____________ key along with the right arrow key, in Google Sheets.

Ans. Shift

214. You are typing in a cell in Google Sheets and the text overflows to the next cell. You want to contain the text in the first cell itself. Which option should you select for achieving that?

Ans. Text Wrap

215. You want to color a cell with blue in Google Sheets. Which option in the toolbar will help you do that?

Ans. Fill color

216. Which Google application works in similar ways as MS PowerPoint?

Ans. Google Slide

217. For selecting Google Slides from your Google Drive, which option do you have to click?

Ans. New

218. Which of the following options are available under the Google Slides dropdown list?

Ans. From a template, Blank Presentation

219. Identify the reminder and note-taking app from Google.

Ans. Google keep

220. Which is the correct web address for accessing Google Keep?

Ans.  www.keep.google.com

221. Which option should you click on when you want to set a reminder for a particular note on Google Keep?

Ans. Remind me

222. Which option should you click on when you want to remove a reminder?

Ans. Delete reminder

223. What is Canva?

Ans. Graphic Designing platform

224. Which of the following can you create on Canva?

Ans. Instagram post, Facebook story , Checklist


Previous Post Next Post

Contact Form